Help de Nooit Gedacht aan nieuwe fokken!


Wie in de omgeving kent hemeigenlijk niet? Molen NooitGedacht in Warnsveld.
Als u naar de molen kijkt, lijkt van een afstandje alles naar wens 'te draaien'.
Maar wie dichterbij komt ziet dat op één van de twee roeden de fokken, de gebogen houten profielen aan de wieken, zijn verwijderd. Ze waren zo slecht dat langer draaien met de fokken onverantwoord was. Grote delen waren verrot en er waren al stukken afgebroken. Metalen strips hielden ze nog bij elkaar.Zo'n prachtige molen als de Nooit Gedacht verdient dringend nieuwe volwaardige fokken. En met uw hulp kan dat! Om de molen van nieuwe fokken te voorzien is € 15.000 nodig. Een flink bedrag. Daarom vragen wij een bijdrage van iedereen die de molen een warm hart toedraagt.
Samen krijgen we het zeker voor elkaar!


Start fokkenactie 18 augustus 2017
Wethouder Coby Pennings van Zutphen heeft op 18 augustus om 10.00 uur op de molen Nooit Gedacht in Warnsveld het officiële startsein voor de geldwervingsactie om deze molen aan nieuwe fokken te helpen. Zij verwijderde de eerste bouten van de ernstig aangetaste fokken. Vervolgens is het werk overgenomen door de molenmakers van de firma Groot Wesseldijk. Rond twee uur was de klus geklaard waarna de molen met een geamputeerd wiekenkruis weer kon draaien. Nu maar hopen dat we tegen het eind van het jaar weer met een compleet gevlucht kunnen draaien, want je merkt het meteen in trekkracht en snelheid. 
 

dinsdag 22 augustus 2017  
Van Zuijlen, de lekkere bakker van Warnsveld heeft ten bate van de fokkenactie een speciaal broodje ontwikkeld. Een Authentiek, Regionaal en Ecologisch Molenbrood. Het gaat om een speciaal volkorenbrood dat is gemaakt van regionaal geteelde tarwe. Zonder gist maar op basis van natuurdesem. Met de aankoop van het brood steunt u onze molen Nooit Gedacht Van ieder verkocht brood gaat een euro naar de actie voor het herstel van de fokken van de molen. Niet alleen daarom van harte aanbevolen door de molenaars, maar vooral ook omdat het erg lekker is...zaterdag 10 september 2017

Zeer geslaagd Open Monumentenweekend

Ruim 1.000 mensen bezochten de 'geamputeerde' molen die zonder de fokken aan de wieken zijn rondjes draaide. Op de eerste zolder verkocht Antiquariaat Mooi Exemplaar een grote diversiteit aan boeken. De gehele opbrengst van de boekverkoop, maar liefst € 500-, kwam ten bate van de actie "Help de Nooit Gedacht aan nieuwe fokken", waarvoor we Freya en Ruud van Mooi Exemplaar zeer erkentelijk zijn. Op zondag was Esther Velner aanwezig met verrassend creatief haakwerk. Ook zij stelde genereus haar opbrengst ter beschikking aan de fokkenactie. Op de begane grond van de molen werden pannenkoeken gebakken en werd koffie, thee en limonade geschonken, en was het een gezellige drukte. Dat leverde een fantastisch bijgedragen in de giftenpot voor het herstel van de fokken. De "fokkenactie" loopt nog enige tijd door, voor meer informatie zie: www.molenfonds.nl/help-nooit-gedacht-aan-nieuwe-fokken.
donderdag 26 oktober 2017

Twee weken voorbereiding o.a met Sander, en dan vandaag nog even met Jaap, Henk, Ben, Dinant Jan en Marcel de 13 jaar oude zeilen zodanig opgelapt dat ze hopelijk de winter nog doorkomen.
Even weer aandacht vestigen op de fokkenactie. We zijn al ruim over de helft, op zich een fantastich resultaat.
Het hout is door de molenmaker al besteld. Maar we zijn er nog niet dus blijf doneren zie www.molenfonds.nl.
zaterdag 11 november

We zijn een heel eind

Begin september is een start gemaakt met de inzamelingsactie "Help de Nooit Gedacht aan nieuwe fokken!" Ondertussen is de stand boven de € 10.000 gekomen. We zijn op 2/3 van het bedrag gekomen dat nodig is om de fokken, een onderdeel van de wieken, te kunnen vervangen. Dankzij de vele gulle giften en de verschillende sponsoracties. Ondertussen heeft molenmaker Groot Wesseldijk het nieuwe hout kunnen bestellen en kan hij deze winter een aanvang maken met de voorbereidingen voor het vervaardigen van de nieuwe fokken in zijn werkplaats in Lochem. Een mooi resultaat, maar we zijn er nog niet! De oude fokken zijn uit veiligheids overwegingen verwijderd zodat we voorlopig nog kunnen blijven draaien maar met minder kracht. De molenaars willen natuurlijk weer graag een compleet wiekenkruis. Vandaar dat zij de 'noodkreet' van de molen op de zeilen hebben geschilderd. U kunt helpen. Uw gift, hoe klein ook, blijft welkom. Doneren kan natuurlijk op de molen maar ook via www.molenfonds.nl. Geef de Nooit Gedacht zijn fokken terug!


zaterdag 20 januari 2018

Bakker Alfons van Zuijlen schenkt deel opbrengst molenbrood aan de Nooit Gedacht

Begin september is een start gemaakt met de inzamelingsactie "Help de Nooit Gedacht aan nieuwe fokken!" Toen bakker Van Zuijlen, de lekkere bakker van Warnsveld, hoorde van de inzamelingsactie kwam hij spontaan met het plan om ten bate van de fokkenactie een speciaal broodje te ontwikkelen. Het werd een volkorenbrood dat is gemaakt van regionaal geteelde tarwe. Een Authentiek, Regionaal en Ecologisch Molenbrood. Met de aankoop van het brood steunden de klanten de molen Nooit Gedacht. Van ieder verkocht brood is een bijdrage naar de actie voor het herstel van de fokken van de molen gegaan. En blijkbaar niet alleen omdat het broodje van harte werd aanbevolen door de molenaars, maar vooral ook omdat het erg lekker is, is het broodje bijzonder populair geworden. Dat leverde voor de fokkenactie een mooie bijdrage van € 500,- op, naast de donaties van vele Warnsvelders met een warm hart voor de molen. Het speciale brood is net als het 'Molen Nooitgedacht pannenkoekenmeel' nog steeds te koop bij de lekkere bakker op winkelcentrum Dreiumme...
.

Twitter